Главная » 2014 » Август » 19 » Президент України підписав Закон «Про здійснення правосуддя і кримінального провадження у зв'язку з проведенням АТО»
18:07
Президент України підписав Закон «Про здійснення правосуддя і кримінального провадження у зв'язку з проведенням АТО»

Президент підписав Закон про правосуддя в зоні АТО18.08.2014 р. П. Порошенко підписав Закон № 1632-VII, що був прийнятий ВР України 12 серпня 2014 р. 

Прийнятий Верховною Радою законопроект, визначає механізм призначення судів для розгляду судових справ і здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, які не можуть відбуватися через бойові дій в зоні проведення АТО. 

Згідно цього закону, повноваження щодо визначення судів покладаються на голів вищих спеціалізованих судів.  Державна судова адміністрація, в свою чергу, повинна скласти перелік тих місцевих та апеляційних судів, що знаходяться в районі проведення АТО, та які не в змозі здійснювати свою діяльність через бойові дії. 

Також Законом передбачається можливість визначення Генеральним прокурором підслідності тих злочинів, що були скоєні в зоні АТО та також не можуть бути розслідувані у зоні АТО.




Просмотров: 812 | Добавил: yurist-online | Теги: ато, закон, Президент України, правосуддя | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar