Главная » 2014 » Июнь » 20 » Президентом Порошенком підписано закон про введення адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху щодо паркування
15:29
Президентом Порошенком підписано закон про введення адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху щодо паркування

Президент Украины
Як повідомляє прес-служба Президента України, Петром Олексійовичем було підписано Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів", що був прийнятий вцілому 29  травня цього року Верховною Радою України.

Закон визначає органи, що уповноважуються розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках порушення вимог стосовно розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів. Такими органами визначено адміністративні комісії при виконавчих комітетах сільських, селищних, міських рад; виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад.

Законом також було доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУАП) новою статтею - 152-1 "Порушення правил паркування транспортних засобів", згідно з якою у разі несплати водієм транспортного засобу вартості послуг за користування майданчиками для платного паркування, що обладнані паркувальними автоматами або автоматичними в'їзними та виїзними терміналами, на винну особу покладається штраф у розмірі від восьми до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 -204 грн).

Також за паркування свого транспортного засобу на місцях, що призначенні для безкоштовного паркування особами, які мають відповідні пільги, встановлено штраф 8-15 неоподатковуваних мінімумів (255-306 грн).

Цим законом встановлюється відповідальність щодо порушень посадовими особами суб'єктів господарювання, які утримують майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування. Вказані порушення тягнутьза собою накладення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів (340-510 грн).

Закон також розмежовує повноваження органів ДАІ та місцевого самоврядування шляхом внесення змін до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та ЗУ "Про дорожній рух", якими повинні визначатися мінімальне відсоткове співвідношення щодо кількості паркувальних місць, відношенню до кількості населення на певній адміністративній одиниці. Органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення щодо організації майданчиків для паркування транспортних засобів та здійснювати контроль за дотриманням вимог щодо розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів. що встановлені Правилами паркування ТС.



Просмотров: 916 | Добавил: yurist-online | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar