Главная » 2014 » Июнь » 24 » Прийнято Закон «Про внесення змін до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території"
14:58
Прийнято Закон «Про внесення змін до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території"

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (щодо місця перебування і права на освіту) (реєстр. № 4931).

Цим законом передбачається, що громадяниУкраїни, які проживають на окупованій території або переселилися з неї, можуть  зверненнутися до центрального органу виконавчої влади з питань міграції, за  довідкою, що підтверджує місце їх перебування. Вказані довідки видаються таким громадянам у день їхнього звернення на підставі паспорту або іншого документа, в який, відповідно до Закону "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", вноситься інформація про реєстрацію їх місця проживання та заяви, в якій вказується адреса, за якою цьому громадянин може отримувати офіційну  кореспонденцію.

Зразок і порядок видачі  такої довідки, зразок заяви, що подається громадянином України для отримання довідки, затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах міграції.

У законі також передбачено, що громадяни, які мешкають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, мають право на вступ та навчання на території інших регіонів України за рахунок бюджетних  коштів з обов’язковим наданням місць у гуртожитках.

Такі громадяни мають право продовжити навчання або розпочати його за рахунок коштів бюджету у державних  та комунальних закладах освіти відповідності до умов прийому на навчання до ВНЗ на відповідний рік, що затверджуються  Міністерством освіти та науки України.




Просмотров: 947 | Добавил: yurist-online | Теги: ВР, Верховна Рада України | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar