Главная » 2014 » Ноябрь » 19 » 1 грудня 2014 року розпочинається люстрація суддів Верховного Суду України
14:42
1 грудня 2014 року розпочинається люстрація суддів Верховного Суду України

люстрація суддів ВСУГоловою ВСУ Ярославом Романюком видано Наказ ВСУ про початок перевірки згідно Закону «Про очищення влади».

Під час виступу на Пленумі ВСУ, Голова Верховного Суду повідомив,  що перевірки суддів згідно Закону «Про очищення влади» почнуться з 1 грудня 2014 року. Відповідний наказ вже видано. 

Слід нагадати, що згідно  графіку люстраційних перевірок, які затверджені Кабінетом Міністрів України, перевірка професійних суддів буде проводитись з грудня 2014 року по січень 2015 року.

На Пленумі було прийнято постанову про звернення до КСУ відносно конституційності окремих норм Закону. Одночасно судді проголосували за звернення до суб’єктів  права законодавчої ініціативи: Президента, Голови Верховної Ради і Прем’єр-міністра, відносно приведення Закону у відповідність до міжнародних стандартів судочинства і Конституції.

Голова ВС України також зауважив, що ВСУ не заперечує проти люстрації, а підтримує її. Судді вважають, що люстрацію необхідно проводити по справедливій процедурі. 

 




Просмотров: 723 | Добавил: yurist-online | Теги: судді Верховного суду, Верховний суд, закон про люстрацію, люстрація у ВСУ | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar