Главная » 2014 » Декабрь » 9 » ДФС роз’яснила, які існують причини для взяття посадовими особами проб (зразків) товарів
12:25
ДФС роз’яснила, які існують причини для взяття посадовими особами проб (зразків) товарів

роз’яснення ДФСУ Відповідно до пункту 1 статті 356 Митного кодексу України   №4495-VI від 13.03.2012 року (зі змінами та доповненнями)  взяти проби (зразки) товарів посадові особи органу Державної фіскальної служби можуть в рамках процедур митного оформлення та митного контролю щоб виконати наступні дії:

1) перевірити задекларову митну вартість товарів;

2) класифікувати товари згідно з УКТ ЗЕД;

3) встановити належність товарів до предметів, що мають історичну, археологічну чи художню цінність;

4) встановити належність товарів до психотропних речовин, наркотичних засобів і їх аналогів, сильнодіючих та отруйних речовин, прекурсорів;

5) встановити країну походження товарів;

6) встановити належність товарів до таких, які виготовлені з допомогою використання об’єктів права інтелектуальної власності, що охороняється законодавством України.

Процедуру взяття проб (зразків) товарів можуть проводити уповноважені посадові особи органу ДФСУ на підставі обґрунтованого письмового рішення керівника цього органу або осіб, які виконують його обов’язки. З дозволу фіскального органу також можливе взяття проб (зразків) товарів, які зберігаються на складі тимчасового зберігання або у митному складі.

Під час вивезення товарів з митної території взяття проб (зразків) може здійснюватись виключно в органі ДФС відправлення. Взяти можливо, виключно, перед завантаженням товарів до транспортних засобів, за умови надання надійної ідентифікації всіх товарів, що призначені для завантаження. Взяття проб (зразків) товарів, які знаходяться під наглядом митного контролю, декларантів, посадових осіб та інших державних органів або уповноважених ними осіб, здійснюється разом з посадовими особами органу Державної фіскальної служби.

Декларанти або уповноважені ними особи під час взяття проб (зразків) товарів посадовими особами органу Державної фіскальної служби України можуть знаходитися поруч.

Органи Фіскальної служби повинні попередньо ознайомитись з висновками проведених досліджень (експертиз, аналізів), які були взяті іншими державними органами, уповноваженими ними особами або декларантами, не пізніше дня наступного після отримання їх зазначеними органами та особами.

Декларанти або уповноважені ними особи повинні сприяти посадовим особам органу ДФС і здійснювати вантажні та інші необхідні операції, потреба в яких може виникнути під час взяття проб (зразків) товарів.

Органами ДФС не відшкодовуються витрат, внаслідок взяття проб (зразків) товарів, що були задані декларантами або уповноваженими ним особами,. Витрати пов’язані з дослідженням проб (зразків) товарів органами ДФС, декларантами або уповноваженими ним особами не відшкодовуються, крім випадків, коли ці дослідження проводяться за ініціативою зазначених осіб.

За бажанням декларанта або уповноваженої ним особи, та за умови забезпечення оплати митних платежів, товари проби (зразки) які були взяті для проведення дослідження (аналізу, експертизи), відпускаються органом Фіскальної служби України до одержання результатів відповідних досліджень (аналізів, експертиз), у випадку коли вони не підпадають під дію встановлених законами України заборон або обмежень щодо переміщення через митний кордон України.

З метою встановлення характеристик, які необхідні для митного оформлення, органи Державної фіскальної служби можуть письмово або за допомогою засобів інформаційних технологій, вимагати від виробників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності інформацію щодо основних технологічних стадій виробництва і призначення товарів, фізико-хімічні властивості та існуючу документацію про склад.




Просмотров: 686 | Добавил: yurist-online | Теги: Роз’яснення, Митний кодекс України, відбір проб, державна фіскальна служба, ДФС | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar