Главная » 2014 » Ноябрь » 28 » Кабінетом міністрів визначено Національний орган стандартизації
22:23
Кабінетом міністрів визначено Національний орган стандартизації

кму визначив національний орган стандартизаціїСпеціалізоване підприємство у сфері стандартизації, яке здатне на виконання обов’язків функцій національного органу влади, визначив Уряд.  Ним є Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації і якості.

ДП «УкрНДНЦ» з 1991 р. це провідна наукова установа у сфері стандартизації (підприємство було реорганізовано та змінило свою назву), яке володіє науково-технічною базою, досвідом і фахівцями у цій сфері. Сьогодні ця організація є основоположником стандартів національної системи стандартизації, виконує експертизу проектів національних стандартів, розповсюджує видання національних стандартів.

Забезпечення функціонування єдиного  національного органу стандартизації є дуже важливим кроком, передбаченим Угодою про асоціацію між Україною та ЄC.

25 вересня 2014р. під час зустрічі представників Мінекономрозвитку з Генеральним директоратом Європейської комісії з питань промисловості і підприємництва, було наголошено наскільки важливим для країни є створення й функціонування  національного органу із стандартизації.

 




Просмотров: 801 | Добавил: yurist-online | Теги: Кабмін, ДСТУ, стандартизація, erhylyw, орган, КМУ | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar