Главная » 2014 » Ноябрь » 24 » Колишнього голову департаменту закупівель Міноборони України арештовано
16:34
Колишнього голову департаменту закупівель Міноборони України арештовано

арештовано працівника Міністерства оборони Головна військова прокуратура розпочала розслідування кримінального злочину за фактом зловживання посадовими особами, які знаходяться у складі комітету з конкурсних торгів, службовим становищем і владою. Цей злочин передбачений ККУ (ч.2 ст.364). Зокрема, підозрюється колишній директор департаменту закупівель Міноборони у вчиненні злочину,

Слідчий відділ Головної військової прокуратури ГПУ встановив, що вказана особа незаконно і протиправно сприяла перемозі фіктивного підприємства у тендері на постачання палива для потреб армії, у жовтні 2014 р. Сума договору складала 443 297 742 грн.

Слідчий суддя Печерського суду міста Київ, за клопотанням прокурора Головної військової прокуратури, 21.11. 2014 року обрав колишньому директору департаменту Міністерства оборони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і одночасно визначився з розміром застави майже 16 мільйонів гривень. Арештований, на сьогодні, перебуває у слідчому ізоляторі міста Київ.

Нагадуємо, про здійснення досудового розслідування у кримінальній справі за фактом зловживання владою та службовим становищем, яке проводиться слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури.

Слідчеуправління разом з працівниками УБОЗу  у Київській області, з метою виявлення обставин вчиненого кримінального злочину, здійснено обшук підозрюваних осіб (зокрема, одного із заступників Міноборони) за місцем роботи та проживання.

Санкцією ч.2 ст. 364 передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади.

Завдяки спільній роботі Міністра оборони, Генерального прокурора, працівників УБОЗу Київської обл., злагоджених дій слідчих Головної військової прокуратури, вдалося перешкодити розкрадання державних коштів, які були спрямовані на потреби армії, в особливо великих розмірах.




Просмотров: 722 | Добавил: yurist-online | Теги: кримінальна справа, голова департаменту закупівель, міністерство оборони, арешт, зловживання | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar