Главная » 2014 » Ноябрь » 27 » Львівський викладач виграв судову справу про скасування наявності російської сторінки українського паспорта
18:38
Львівський викладач виграв судову справу про скасування наявності російської сторінки українського паспорта

львівянин подав до суду за російську в паспортіСвятослав Литинський, викладач ЛНУ імені І.Франко, виграв справу у суді стосовно скасування наявності російської сторінки у його внутрішньому паспорті громадянина України.

Мешканець Львова звернувся до суду у листопаді до Держміграційної Служби з вимогою скасувати 2-гу сторінку українського паспорту, яка повторює нявну  інформацію про нього (прізвище, ім’я по батькові і т.і.) російською мовою.
8 вересня 2014 року викладач звернувся з позовною заявою до Франківського районного відділу (місто Львів) Державної міграційної служби. Суть заяви позивач пояснив  наступним: «Для реалізації мого права, закріпленого законами «Про основи державної мовної політики», «Про єдиний державний демографічний реєстр» і документами, які підтверджують громадянство України, засвідчують його особу та спеціальний статус, звертаюсь до Вас з проханням видати мені паспорт громадянина України українською і по можливості англійською мовою».
 
У Головному управлінні ДМС повідомили, про планування подавати апеляцію на рішення суду, а також відзначили, що міграційна служба не зможе задовольнити відповідне рішення, оскільки Закон не передбачає механізму його виконання.




Просмотров: 631 | Добавил: yurist-online | Теги: сторінка, Російська мова, львів, громадянин України, паспорт | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar