Главная » 2014 » Декабрь » 8 » Міністерство Юстиції повідомило як відновити втрачене виконавче провадження
11:51
Міністерство Юстиції повідомило як відновити втрачене виконавче провадження

відновлення виконавчого провадженняДоповнено новим розділом Інструкцію по організації примусового виконання рішень, що регулює відновлення втраченого виконавчого провадження або його матеріалів, затверджену Наказом №1970/5. Для того, щоб відновити втрачені матеріали, необхідно написати заяву. З ініціативи держвиконавця провадження також може бути відновлено . Навіть у випадку винесення рішення Європейським судом з прав людини знищене виконавче провадження повністю підлягає відновленню.

У заяві про відновлення втраченого виконавчого провадження, або його матеріалів, повинно зазначатися: реквізити виконавчого документу, сторони виконавчого провадження та їх місце проживання, обставини при яких відбулась втрата і мета відновлення. До заяви можуть бути додані документи чи їх копії (навіть не завірені), які збереглися у сторін.

Державний виконавець чи сторони провадження можуть звернутися до суду або до іншого органу, яким було видано виконавчий документ, за дублікатом. Не пізніше наступного робочого дня з дня отримання дублікату державний виконавець виносить постанову про відновлення втраченого провадження, яка направляється боржнику і стягувачу не пізніше наступного дня.

У випадку, коли відновлення відбувається з ініціативи державного виконавця, він повинен розтлумачити сторонам право на надання документів виконавчого провадження, їх копій та інших документів, які стосуються втраченого провадження. Державний виконавець використовує відомості Єдиного реєстру для відновлення матеріалів.




Просмотров: 1497 | Добавил: yurist-online | Теги: державна виконавча служба, відновлення втрачених справ, інструкція, мінюст | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar