Главная » 2014 » Декабрь » 5 » Місцеві органи будуть визначати чисельність і структуру своїх виконавчих органів самостійно
11:12
Місцеві органи будуть визначати чисельність і структуру своїх виконавчих органів самостійно

кабмін ухвалив постанову про децентралізаціюЗа ініціативою Мінрегіону, Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 664 від 26.11.2014 р. «Про визнання такими, що втратили чинність деяких постанов КМУ», яка дає змогу органам місцевого самоврядування самостійно затверджувати чисельність апарату і виконавчих органів місцевої ради, та витрати щодо їх утримання. Документ набере чинності 01.01.2015 року, про що повідомив заступник Міністра Мінрегіонбуду.

Він розповів, що це рішення є наступним кроком до децентралізації влади. Під час роботи над проектом постанови, Мінрегіонбуд виходив з положень норм Європейської хартії, яка передбачає, що органи місцевого самоврядування повинні визначити внутрішні адміністративні структури з урахуванням власної необхідності та  забезпеченню ефективного управління та місцевих потреб. Окрім того, рішенням КСУ у справі №10-рп/2008 від 22.05.2008 затвердження КМУ типових штатів органів місцевого самоврядування, визнано неконституційним. Відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування», до виключної компетенції ради віднесено питання, що стосуються затвердження структури виконавчих органів, загальної чисельності апарату і виконавчих органів місцевого самоврядування та витрати, що пов’язані з їх утриманням.

В. Негода пояснив, що одночасно з прийняттям вищезазначеної постанови, КМУ доручило Мінфіну, Мінрегіону, Мінекономрозвитку та всеукраїнським організаціям опрацювати протягом місяця питання, щодо розрахунку рекомендованої кількості працівників органів місцевого самоврядування та визначення обсягу необхідних надходжень на  їх утримання під час формування місцевих бюджетів і подати КМУ узгоджені рішення за результатами.




Просмотров: 1016 | Добавил: yurist-online | Теги: мінрегіонбуд, децентралізація, місцеве самоврядування, постанова, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar