Главная » 2014 » Декабрь » 10 » Набрав чинності Закон України, який спрощує процедуру отримання дозвільних документів
10:53
Набрав чинності Закон України, який спрощує процедуру отримання дозвільних документів

набрав сили закон про спрощення отримання дозвільних документівЗакон №1252-VII про удосконалення процедури видачі дозвільних документів, що оформлені центральними органами виконавчої влади, який було прийнято 13.05.2014 р., набрав чинності 07.12.2014 р. Відповідні зміни було внесено до ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», які вводять правову підставу для видачі центральними органами виконавчої влади документів через дозвільні центри, що створені у районах та областях.

Суб’єкт господарювання має право на:

●  Надання декларацій за місцем свого знаходження або у випадках передбачених законодавством – за місцем здійснення діяльності чи місцеперебуванням об’єкта та отримання  дублікатів, переоформлення, анулювання документів  дозвільного характеру. 

●  Визначення дій відносно здійснення господарської діяльності на підставі надання декларацій без отримання дозвільних документів, за винятком тих видів господарської діяльності, що передбачені переліком Кабінету Міністрів України. 

Реєстрація декларацій здійснюється безкоштовно дозвільним органом на протязі п’яти робочих днів з дня отримання декларації. Відмова у реєстрації декларацій не можлива. Усі документи дозвільного характеру видаються цілком безкоштовно на необмежений термін, якщо інше не передбачено законодавством.

Від 01.01.2015 р. дозвільним органам (центральним органами виконавчої влади, державним колегіальним органам) заборонено приймати заяви суб’єктів господарювання стосовно отримання  декларацій, дублікатів, переоформлення  анулювання документів дозвільного характеру, а також видавати такі документи оскільки їх прийом та видача будуть проводитися через дозвільні центри.




Просмотров: 725 | Добавил: yurist-online | Теги: дерегуляція, дозвільна система, закон, господарська діяльність, Верховна Рада | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar