Главная » 2016 » Июль » 28 » Посилено відповідальність за керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння
11:31
Посилено відповідальність за керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння

27.07.2016 року набрали сили зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування ТЗ у станах алкогольного чи наркотичного сп’яніння, під впливом лікарських препаратів.

Відтепер розмір штрафу за керування транспортним засобом у стані сп’яніння складає 600 НМДГ, тобто 10200 гривень. Крім того, при винесенні рішення про накладення штрафу, суд одночасно повинен прийняти рішення про позбавлення прав на один рік. 

Попередня редакція КУАП містила можливість застосування лише одного з видів покарань: штрафу, адмін. арешту або позбавлення прав, що робило можливим чинити вибіркове правосуддя.

При повторному порушенні зазначеної статті КУАП протягом року, відповідальність збільшено до 1200 НМДГ, тобто до 20400 гривень, також з обов’язковим позбавленням прав керувати строком на 3 роки та з необов’язковим, але можливим, оплатним вилученням ТЗ.

При третьому порушенні протягом року положень цієї статті, штраф складатиме вже 2400 НМДГ, тобто 40800 грн., з позбавленням прав на 10 років та з оплатним вилученням транспортного засобу.

Вживання алкоголю після ДТП чи після зупинки працівниками поліції, матиме наслідками штраф 20400 гривень або адмінарешт з позбавленням прав на три роки.




Просмотров: 1700 | Добавил: yurist-online | Теги: НМДГ, вілповідальність, штраф, зміни арешт, Алкоголь, КУАП | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar