Главная » 2014 » Ноябрь » 6 » Президентом України Петром Порошенко було підписано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби»
10:19
Президентом України Петром Порошенко було підписано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби»

закон про вакцинацію дітей БЦЖЦі зміни повинні надати змоги вирішити проблему щодо забезпечення вакциною БЦЖ для профілактики туберкульозу.

Ольга Богомолець (радник Президента України) під час брифінгу, доповіла, що саме цей Закон дозволить виправити ситуацію стосовно вакцинації новонароджених, повідомляє прес-служба Порошенка.

509 тис. доз вакцини БЦЖ сьогодні накопичилось на складах, термін державної реєстрації якої закінчився ще у березні 2014 року, але строк дії, передбачений виробником закінчиться тільки у вересні 2015 року.

Богомолець підкреслила, що найближчого часу в необхідній кількості вакцина буде надходити до медичних закладів, що надасть змогу відновити імунізацію новонароджених.

В цілому Закон №1707-VII дозволить застосовувати такі лікарські засоби, термін державної реєстрації на які закінчився ще до завершення терміну придатності, передбаченому виробником. Крім того можна простежити, що в законодавстві з’являється європейська норма, яка передбачає одноразову перереєстрацію лікарських засобів на відміну від попередньої норми, коли перереєстрацію потрібно було проводити кожні 5 років. Саме це впливало на вартість лікарського засобу і створювало передумови для зловживання в цій сфері.

 




Просмотров: 658 | Добавил: yurist-online | Теги: лікарьскі засоби, Туберкульоз, вакцінація дітей, закон, БЦЖ | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar