Главная » 2014 » Ноябрь » 20 » Суб’єкти господарювання у зоні проведення АТО не можуть скористатися звільненням плати за землю
10:55
Суб’єкти господарювання у зоні проведення АТО не можуть скористатися звільненням плати за землю

державна фіскальна служба дала роз’яснення стосовно плати за землю ДФСУ відповіла на питання, чи звільняються суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність у зоні АТО, від плати за землю, за використання земельних ділянок державної такомунальної власності.
Працівники Податкової інспекції нагадали, що суб’єкти господарювання на території АТО під час її проведення та до закінчення звільняються від плати за користування земельними ділянками державної і комунальної власності.

Територія проведення АТО – територія України, на якій знаходяться населені пункти, визначені в Кабінеті Міністрів у переліку населених пунктів, де проводилась АТО з 14 квітня 2014 року.
Спеціалісти відомства помітили, що податкова пільга – це передбачене податковим і митним законодавствами звільнення податківця від обов’язків по зачисленню й оплаті податку, збору, сплату їм податку і збору в меншім розмірі при наявності певних підстав.

У той самий час, нині не розроблено порядок застосування вказаних пільг для суб’єктів господарювання у зоні АТО, а також не внесено відповідних змін у Податковий кодекс. Відповідно до цього, підприємства та підприємці, що здійснюють діяльність у зоні АТО, не можуть скористатися звільненням сплати за землю.

Також не буде зайвим нагадати, що Кабмін призупинив дію свого Розпорядження 30.10.2014 року №1053-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких проводиться АТО».




Просмотров: 883 | Добавил: yurist-online | Теги: Податкова, перелік налесених пунктів, ато, перечень населенных пунктов, плата за землю, фіскальна служба, кодекс, оренда | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar