Главная » 2014 » Ноябрь » 26 » Своїми роз’ясненнями Державна фіскальна служба України обмежує надання благодійницької допомоги учасникам АТО
17:44
Своїми роз’ясненнями Державна фіскальна служба України обмежує надання благодійницької допомоги учасникам АТО

благодійність на потреби ато роз’ясненняЗаконом № 1668 від 26/09/2014 року було суттєво змінено порядок оподаткування благодійницької допомоги, що надається учасникам бойових дій (членам їх сімей), які брали участь у проведенні АТО.

ДФСУ дала перше пояснення відносно порядку надання благодійницької допомоги учасникам бойових дій або членам їх сімей.

У листі № 62802/6/99-99-17-03-15 від 05.11.2014 року працівники податкової прийшли висновку, що юридична особа-благодійник, яка надає таку допомогу, зобов’язана проконтролювати цільове використання коштів особою, що їх отримала. Ця сума не включається до оподатковуваного доходу тільки у випадку, якщо було документально підтверджено цільове використання грошей. У свою чергу, одержувач благодійної допомоги зобов’язаний підтвердити благодійнику статус учасника бойових дій, а члени сімей – родинний зв'язок з учасником АТО, його статус, поранення, смерть та інші ушкодження через проведення АТО.

Благодійник вказує відомості про надані суми благодійницької допомоги у податковій звітності лише після підтвердження цільового використання коштів.

«Правила» завдяки яким благодійницька допомога учасникам АТО і членам їх сімей не буде включена до оподатковуваного доходу:

* обов’язкове підтвердження цільового використання отриманих коштів;

* обов’язковий контроль за використанням отриманих грошей;

* відображення благодійником наданої допомоги у розрахунку по ф. № 1ДФ тільки після отримання підтверджувальних документів від одержувача.




Просмотров: 797 | Добавил: yurist-online | Теги: Роз’яснення, фіскальна служба, благодійність оподаткування, ато | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar