Главная » 2014 » Ноябрь » 6 » Уряд ухвалив проект закону щодо "злодіїв в законі"
23:14
Уряд ухвалив проект закону щодо "злодіїв в законі"

кабмін прийняв законопроект про злодіїв в законі5 листопада, під час чергового засідання Кабінету Міністрів, було ухвалено проект закону  «Про внесення змін до ст. 255 Кримінального кодексу України, щодо встановлення кримінальної відповідальності «для злодіїв у законі»». Цей документ був на розробці у МВС України та ближчим часом буде винесений на розгляд до ВР України.

Було запропоновано проектом цього Закону встановлення кримінальної відповідальності  у вигляді покарання позбавленням волі на строк від 7-ми до 12-ти років або взагалі довічно. Особи, які займають найвищу сходинку  злочинної  ієрархії – це так звані «злодії у законі», відтепер будуть суворо покарані. Належність осіб до цієї категорії злочинців  буде каратися позбавленням волі на термін до 15-ти років, або довічним ув’язненням  і це при умовах наявності обтяжуючих обставин.

Вже давно на порядок денний було внесено питання стосовно необхідності прийняття цього закону, особливо якщо брати до уваги досвід деяких країн колишнього радянського союзу в боротьбі з цим явищем.

Аналогічний закон було прийнято у Грузії майже 10 років тому. Так само вчинили і в  Російській Федерації, і в Молдові, де тільки сама наявність у злочинця статусу «злодія в законі» вже є кримінальним злочином.

Фахівці впевнені, що після прийняття в Україні цього Закону «злодії у законі», які мешкають в інших країнах світу  відтепер не будуть шукати прихисту в Україні, а правоохоронці будуть мати додатковий дієвий інструмент у боротьбі з цими проявами організованої злочинності.

 




Просмотров: 741 | Добавил: yurist-online | Теги: pkjlsq d pfrjys, Вор в законе, злодій в законі, vsy, RF, ghjtrn pfrjye, проект закону, КМУ | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar