Главная » 2014 » Ноябрь » 7 » Вищій господарський суд пояснив зміни до закону про визнання банкрутства
22:43
Вищій господарський суд пояснив зміни до закону про визнання банкрутства

вищий господарський суд дав роз’яснення щодо банкрутстваПо-перше, автоматичний відбір кандидата на посаду розпорядника майна у справах про банкрутство має здійснюватися враховуючи коефіцієнт її складності, що визначається з урахуванням організаційно-правової форми та форми власності боржника. 

По-друге, до заяви щодо порушення справи повинна додаватися виписка з ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців, по відношенню до боржника. Саме це передбачено абзацом  4 пункту 10 Інформаційного листа ВГСУ № 01-06/606/2013  від 28.03.2013   «Про Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Варто відзначити, що ненадання відповідного витягу не передбачає повернення заяви про відкриття справи про банкрутство без розгляду. В цьому випадку Вищій господарський суд України вимагатиме його від заявника в порядку підготовки справи до розгляду.
 
Також ВХСУ встановив, що організатор має право на оскарження лише тих судових рішень, що мають відношення до організації і проведення аукціону з його участю і тільки в разі  визнання його  учасником провадження у справі про банкрутство.




Просмотров: 1198 | Добавил: yurist-online | Теги: Роз’яснення, автоматичний відбір, банкрутство, ВГСУ, господарський суд | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar