Главная » 2014 » Июль » 31 » Законопроект про апеляційне та касаційне оскарження цивільних та адмінсправ
10:44
Законопроект про апеляційне та касаційне оскарження цивільних та адмінсправ

Законопроект про внесення змін до ЦПК та КАСУНа розгляді у Комітеті Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя знаходиться законопроект, що передбачає внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України (КАСУ) та Цивільного процесуального кодексу (ЦПК) України щодо надання права на апеляційне та касаційне оскарження  рішень суду, які раніше не підлягали оскарженню.

Проект був розроблений народним депутатом Долженковим О.В. з метою приведення процесуального законодавства України  щодо права особи на апеляційне та касаційне оскарження судових рішень у цивільних та адміністративних справах  до вимог Конституції України.

Крім того завданням вказаного законопроекту є надання сторонам гарантій права на касаційний перегляд справ судами касаційної інстанції шляхом виключення з положень ЦПК України та Кодексу адміністративного судочинства  норм щодо можливості відмови у відкритті касаційного провадження через необґрунтованість касаційної скарги.




Просмотров: 881 | Добавил: pekach | Теги: комітет, адмінсправи, Касу, апеляція, Верховна Рада, законопроект, зміни, касація, ЦПК | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar