Главная » 2014 » Декабрь » 17 » Затверджено новий порядок обліку платників єдиного соцвнеску
16:07
Затверджено новий порядок обліку платників єдиного соцвнеску

мінфін ввівновий порядок обліку платників ЄСВНаказом №1162 від 24.11.2014 р. Міністерство фінансів затвердило Положення про реєстр страхувальників і порядок обліку платників ЄСВ.

Порядок враховує всі останні зміни до законодавства відносно:
-    спрощення перереєстрації ФОП (фізичних осіб-підприємців);
-    зміни місця знаходження (місця мешкання) платників, пов’язані зі змінами адміністративно-територіальної одиниці.

Новий Порядок уточнює: строки взяття на облік платниками ЄСВ осіб, що забезпечують себе роботою самостійно, строки надання органами ПФУ довідки про наявність або відсутність заборгованості  зі сплати страхових внесків у платників, які знімаються з обліку.

Крім того було затверджено дві нові форми документів, що видаються платникам, на яких не поширюється дія Закону Про державну реєстрацію юридичних осіб та ФОП, під час зняття з обліку:
-    довідка про стан розрахунків з платежів до фіскального органу, ПФУ та фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування
-    повідомлення про зняття з обліку платника єдиного внеску.

Новий порядок набере чинності з дня офіційного опублікування (за попередніми даними  - в «Офіційному віснику України»  №99 від 19.12.2014 р.).




Просмотров: 794 | Добавил: yurist-online | Теги: наказ, ЄСВ, Мінфін, єдиний соціальний внесок, порядок обліку | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar