Главная » 2014 » Сентябрь » 23 » Безкоштовним адвокатам збільшили вартість оплати праці
10:17
Безкоштовним адвокатам збільшили вартість оплати праці

безкоштовним адвокатам збільшили зарплатуУряд ввів нові коефіцієнти заохочення щодо збільшення заробітної плати адвокатів, що надають безоплатну правову допомогу.

Також було розширено список витрат, що відшкодовуватимуться.

На засіданні Уряду було ухвалено нову редакцію рішення КМУ щодо питань оплати послуг й відшкодування витрат вищевказаних адвокатів.

Також постановою уведено 10 заохочувальних коефіцієнтів. Вони дозволятимуть підвищити заробітну плату адвоката, якщо його допомога дасть клієнту позитивний результат.

Фінансові заохочення адвокатів будуть надані юристам, згідно нової редакції, за наступних умов:

- відмова від задоволення клопотання щодо міри заходу у вигляді утримання під вартою;

- зміни міри заходу у вигляді утримання під вартою;

- виправдання підсудного;

- припинення провадження за підставами, що реабілітують;

- зміни кваліфікації важкості злочину з більшої на меншу;

- зменшення кількості епізодів;

- звільнення від відбуття покарання з іспитом;

- призначення найменш суворого чи найбільш м’якого покарання, ніж передбачено законодавством; призначення мінімального розміру покарання;

- застосування примусових заходів виховання, що не пов’язаних з направленням неповнолітнього в спец. навчальні заклади.

Окрім того, при розрахунку розмірів винагороди за надання допомоги на певному етапі карного провадження тепер використовуватимуться підвищувальні розцінки, що пов’язані зі збільшенням тривалості надання правової допомоги,у тому числі:

- для стадії досудового розслідування – у випадку подовження терміну досудового розслідування згідно зі статтею 294, ч.2 Карного ПКУ, а також у тому випадку, коли на підготовчій стадії судового засідання оголошено про повернення звинувачення на доопрацювання;

- для стадії суду другої інстанції – у випадку особливої тривалості карного провадження, коли кількість закінчених судових засідань є 10 чи більше.

Сьогодні адвокати системи здійснюють захист осіб, що буди затримані правоохоронними органами на території проведення АТО, що звинувачуються у здійсненні кримінальних дій, пов’язаних із сепаратизмом, тероризмом чи дезертирством.

Також, з метою підвищення адвокатської мобільності, Постанова передбачає компенсацію витрат за користування особистим автотранспортом не лише вночі чи громадським транспортом (так було раніше), а й при будь-яких умовах у сільській місцевості.

Адже часто у віддаленому регіоні області є лише один адвокат системи.

Як наслідок, у випадку його зайнятості у інших справах, буде можливість його заміни адвокатами з інших районів, чи навіть інших областей.

 




Просмотров: 862 | Добавил: yurist-online | Теги: бесплатный адвокат, tprjinjdyj, tcgkfnyj, безкоштовний, tprjinjdybq fldjrfn, tcgkfnysq | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar