Главная » 2015 » Июль » 6 » Набрали сили зміни до Інструкції щодо порядку переведення пенсій громадянам, які проживають за кордоном
19:00
Набрали сили зміни до Інструкції щодо порядку переведення пенсій громадянам, які проживають за кордоном

Пенсійний фонд затвердив порядок виплати пенсій закордонВіднедавна набула чинності постанова ПФ України  від 20.05.2015 р. за  номером 10-1, якою були внесені зміни до Інструкції про порядок переведення пенсій громадянам, які виїхали за кордон, та виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні.

Згідно до нововведень внесених до Інструкції, переказ будь-яких пенсій громадянам за кордон, у тому числі тих пенсій, що були призначені внаслідок інвалідності, пов’язаної з трудовим каліцтвом або профзахворювання, та виплата пенсій пенсіонерам-іноземцям, які проживають на території України, повинен здійснюватися на підставі міжнародних угод в галузі пенсійного забезпечення, на обов’язковість яки надана згода Верховною Радою, та законодавства України.
 
Пенсійні виплати пенсіонерам-іноземцям, які мешкають на території Україні, здійснюються за рахунок держав, яких ці пенсії призначені, шляхом їх переведення на поточний рахунок ПФУ, відкритий в іноземній валюті. 

Пенсіонери, які виїхали на ПМП в країни СНД, які підписали Угоду про гарантії прав громадян у галузі пенсійного забезпечення від 13.03.1992, виплата пенсій здійснюється на умовах та в порядку, визначених цією Угодою.

 




Просмотров: 924 | Добавил: yurist-online | Теги: кордон, пенсіонери, пенсія, іноземці, зу, Порядок, інструкція, закон, ПФУ, постанова | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar