Главная » 2015 » Август » 18 » Президент пропонує ввести інститут приватних виконавців
10:19
Президент пропонує ввести інститут приватних виконавців

президент направив законопроекти про виконавче провадження та виконавчу службуПрезидентом України до Верховної Ради було подано два законопроекти, що стосуються реформи органів, які провадять виконання рішень судів та інших органів. Законопроекти за №№ 2506а, 2507а, якими пропонується проведення реформи державної виконавчої служби, вносять ряд суттєвих змін до діючих на сьогодні принципів виконання рішень.

По-перше, - це введення інституту приватних виконавців. Ця новація напрошувалась вже дуже давно, оскільки відсосток виконання рішень судів державними виконавцями загалом низький, державні виконавці фінансово невмотивовані, дуже часто відбувається розголос в ЗМІ різних корупційних скандалів в органах ДВС. Впровадження системи приватних виконавців дозволить «розвантажити» державних виконавців, збільшить відсосток виконаних рішень судів, пришвидшить процес виконання рішень, зменшить корупцію у органах ДВС.

По-друге, - запровадження повної автоматизації процессів ведення виконавчих проваджень з виконання рішень (судів або інших органів). Автоматизація допоможе, знов-таки, в боротьбі з корупцією при здійсненні виконання рішень, зменшить час на підготовку виконавцями різних дій (винесення процесуальних документів, надсилання запитів, арештів і т.п.), а також надасть повну звітність по кожному виконавчому провадженню.

По-третє, повернення судового контролю за виконанням рішень суду. На сьогодняшній час доля рішення суду, після набрання ним законної сили, взагалі нікому не цікава, крім стягувача, оскільки в Україні тривалий час відсутній реальний судовий контроль за виконанням рішень суду. Законопроект має на меті повернути судовий контроль за виконання тих рішень, які ними виносились.




Просмотров: 958 | Добавил: yurist-online | Теги: проект, частная исполнительная, закон, виконавче провадження, приватна виконавча служба, державні виконавці | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar