Главная » 2014 » Сентябрь » 18 » Роз’яснено правила видачі дозволу на спеціальне водокористування
15:11
Роз’яснено правила видачі дозволу на спеціальне водокористування

мінекономрозвитку роз’яснив порядок видачі дозволу на спецкористування водного об’єктуЛистом від 20.08.2014 № 3622-08/28849-03 Міністерство економічного розвитку дало відповідь на деякі хвилюючі та проблемні питання щодо надання дозволу на спеціальне користування водою.
У розпорядженні відомства є певна інформація щодо того, що департаменти екології і природних ресурсів державних обласних адміністрації (у тому числі Львівської ОДА) тимчасово призупинили прийом документів на отримання дозволу спеціального водокористування, оскільки Водним КУ не встановленого чітко визначеного переліку необхідних для цього документів.

Міністерство роз’яснює, що Законом встановлено підстави для відмови у наданні такого дозволу. Водночас Закон не передбачає підстав щодо висновків про можливість його видання. Відмова у виданні дозволу на підставах, не передбачених Законом, не допускається.

У відповідності до Водного кодексу України, дозвіл на спеціальне користування водою надається:

1) Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською держадміністраціями – у випадку користування водними об’єктами загальнодержавного значення;

2) органами виконавчої влади АРК по охороні навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими адміністраціями за згодою Ради міністрів Криму, обласними, Київською та Севастопольською держадміністраціями – у випадку користування водними об’єктами міського значення;

Термін видачі такого дозволу чи скерування письмового повідомлення про відмову у видачі становить не більше, ніж 30 днів із дня надходження на розгляд заяви й відповідних документів. Центральні органи виконавчої влади мають зобов’язання на протязі 15ти днів із дня отримання документів надати висновок про можливість/неможливість надання дозволу.

Порядок видачі дозволів чи навпаки, відмова у їх наданні, переоформлення, видача копій, анулювання центр. органами виконавчої влади, їх територіальними (регіональними, місцевими) органами встановлюється КМУ за представленням відповідного дозвільного органу, узгодженому із органом уповноваженим. Порядок узгодження та видачі дозволів затверджено відповідною постановою Кабінету міністрів, датованою 13 березня 2002 року № 321. Вони видаються за проханням водокористувачів із обґрунтуванням їх потреби.

Отже, дозвільні органи повинні забезпечити дотримання вимог,  оскільки за порушення відповідних статей передбачено відповідальність.




Просмотров: 880 | Добавил: yurist-online | Теги: мінекономрозвитку, дозвіл на спеціальне користування в, лист, Роз’яснення | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar