Главная » 2015 » Март » 4 » Верховною Радою прийнято зміни до низки законів і кодексів
00:06
Верховною Радою прийнято зміни до низки законів і кодексів

зміни до податкового кодексу УкраїниНа вчоршньому позачерговому засіданні, ініційованому Кабінетом міністрів,  ВР України депутати прийняли низку законів щодо внесення змін до деяких законів та кодексів України. 

Законопроектом № 2213 було внесено зміни до статей 165 і 252 Податкового кодексу України, що дозволило звільнити від оподаткування податком на доходи благодійних організації (їх філій, представництв), у встановленому КМУ переліку, що матимуть право надавати благодійну допомогу  громадянам, вимушених переїхати з території проведення антитерористичної операції або тих, хто там проживає досі, АР Крим, зареєстрованих у органах  соцзахисту як переселенці.

Також вказаним законом ставка рентної плати на природний газ, що передається для потреб населення збільшена з 20 до 70 відсотків. Але для нововведених свердловин, тобто тих, що були введені в експлуатацію після 01.08.2014 року та обов’язково зареєстрованих в Державному реєстрі, рентна ставка буде помножуватись на коефіцієнт 0,55. Таким чином  розмір ставки буде становити 38%.

Законопроектом № 2210 було внесено зміни до ст.ст. 344 та 346 ПКУ. Зокрема передбачається припинення виплат пенсій посадовим особам у період роботи їх у цих органах. Крім того скасовано виплати одноразових допомог сім'ям посадових осіб контролюючого органу у разі їх загибелі, заподіяння тяжких, легких чи середньої тяжкості тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов'язків.

Законопроектом за № 2147, підготовленим Кабінетом Міністрів України, були внесені зміни до Закону України Про Держбюджет України на 2015 рік.

Законопроектом № 1863 народними обранцями було змінено деякі  норми Закону про збір та облік ЄСВ стосовно зменшення навантаження на фонд оплати праці. Зазначеними змінами пропонується знизити навантаження на фонд оплати праці шляхом застосування знижуючих коефіцієнтів  (0,4 у 2015 році, 0,6 у 2016 році), при виконанні роботодавцями низки умов: збільшення бази нарахування ЄСВ більше 20%, середній платіж на одну застраховану особу повинен складати не менше середньомісячного платежу за 2014 рік та ін.

 




Просмотров: 1069 | Добавил: yurist-online | Теги: ПКУ, закон, ЄСВ, зміни, ставка, рентна плата, кодекс, дежавний бюджет на 2015 рік | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar