Главная » 2015 » Февраль » 12 » Вненесено зміни до ЦК України щодо місця відкриття спадщини
16:17
Вненесено зміни до ЦК України щодо місця відкриття спадщини

верховна рада змінила місце відкриття спадщиниЗаконопроектом, що був прийнятий 12.02.2015 р., відновлена можливість громадянами, які проживають на тимчасово окупованій території (АР Крим, місто Севастополь, зона проведення АТО) та тим, що переселилися з зазначених територій реалізовувати їхні майнові та немайнові права щодо оформлення спадкових прав.
Внесеними до ЦКУ змінами встановлюється, що відкриття спадкової справи замість останнього місця проживання спадкодавця, віднині відбувається за місцем подання першої заяви про прийняття або відмови від спадщини. 

Крім того, на органи місцевого самоврядування покладено обов’язок щодо подачі заяву про визнання спадщини відумерлою до суду за місцезнаходженням нерухомого майна, а в разі відсутності такого нерухомого майна – за місцезнаходженням основної частки рухомого майна. Раніше, відповідно до ст. 1277 ЦК України, передбачалось подання такої заяви саме за місцем відкриття спадщини.

 




Просмотров: 1163 | Добавил: yurist-online | Теги: цивільний, відкриття, ЦК, кодекс, спадкова справа, нотаріус, ато, спадщина, Крим | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar