Главная » 2015 » Ноябрь » 19 » Внесено законопрект про зміни щодо банківської таємниці
14:47
Внесено законопрект про зміни щодо банківської таємниці

Народними депутатами Поляковим М. А. та Лубінцем Д. В. зареєстровано законопроект № 3479 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо питань банківської таємниці.

Депутати пропонують внести зміни до ЦК України та Закону про банки і банківську діяльність. Законопроект встановлює  новий порядок розкриття банківської таємниці,  право на відшкодування збитків і моральної шкоди у разі неправомірного розголошення таємниці банком і третіми особами, навіть органами державної влади.

 

Також проект закону дає нове визначення терміну «банківська таємниця», як інформації (відомостям) про банківський рахунок, банківський вклад (депозит) фізичної особи (крім фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності в частині здійснення такої діяльності), а також інформації (відомостям) про операції, які були проведені на користь чи за дорученням фізичної особи (окрім фізособи-СПД у частині здійснення такої діяльності), його представника, здійснені ним угоди, у тому числі договори банківського рахунку, банківського вкладу (депозиту) та їх умови, що стали відомі банку в процесі обслуговування фізичної особи та взаємин з ним.




Просмотров: 880 | Добавил: yurist-online | Теги: банківська таємниця, закон про банки та банківську діяль, проект закону, цивільний кодекс | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar