Главная » 2015 » Июль » 3 » З 01.07.2015 р. почав діяти новий Закон щодо управління багатоквартирними будинками
17:37
З 01.07.2015 р. почав діяти новий Закон щодо управління багатоквартирними будинками

набув чинності закон про ліквідацію жеків1 липня 2015 р. набув чинності Закон щодо особливостей при здійсненні права власності у багатоквартирному будинку (ББ), який регулює відносини, пов'язані з реалізацією прав і виконанням обов'язків співвласників ББ по його утриманню та управлінню. Положення Закону в тому числі застосовуються і до відносин, що виникають у процесі реалізації прав та виконання обов'язків власників житлових і нежитлових приміщень у гуртожитках.

Згідно закону управління ББ здійснюється його співвласниками. За рішенням співвласників всі функції з управління або їх частина можуть передаватися керуючому або всі функції – ОСББ/ асоціації ОСББ. При цьому, прийняття рішень з усіх питань управління ББ здійснюється зборами співвласників. Рішення зборів вважається прийнятим, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 75% від загальної площі всіх квартир і нежитлових приміщень будинку.

Законом також визначені права, обов'язки і відповідальність співвласників ББ.

Крім цього, вказаним Законом вносяться  зміни до  Цивільного та Земельного кодексів.




Просмотров: 902 | Добавил: yurist-online | Теги: цивільний, ОСББ, співласники, кодекс, земельний, закон, будинок, багатоквартирний | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar