Главная » 2014 » Ноябрь » 17 » Орендна плата не обкладається військовим податком
22:16
Орендна плата не обкладається військовим податком

податкові роз’яснення про військовий збірВ роз’ясненні Державної фіскальної служби  від 14 листопада пояснюється, чому сума орендної плати не обкладається військовим податком.

Віднедавна, згідно внесених до Податкового кодексу змін, дохід від деяких цивільно-правових угод обкладається військовим податком. Відповідно до договору оренди наймодавець передає або зобов’язується передати наймачу майно в користування за оплату на певний термін. Договір оренди є цивільно-правовим і фізична особа дійсно отримує від нього певний дохід  - ст. 759 ЦКУ (Цивільного кодексу України)

Як повідомляють працівники податкової інспекції, під об’єктом, який оподатковується військовим збором, необхідно розуміти суму доходу, яка виплачується платнику податків у зв’язку з відносинами трудового найму та на підставі укладених трудових або цивільно-правових угод.

З цього слід зробити висновок, що військовим збором не обкладається  сума доходу, який було начислено у вигляді орендної плати.

 




Просмотров: 811 | Добавил: yurist-online | Теги: військовий податок, Роз’яснення, збір, орендна плата, ДФС | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar