Главная » 2015 » Август » 4 » Що таке професія юриста?
16:18
Що таке професія юриста?

кто такі юристи

Багато людей, що не мають знань у галузі права, задаються питаннями: що за професія «юрист» і чим він займається. Для більшості людей поняття «юрист», «нотаріус» або «адвокат» є тотожними, але це далеко не так.

 

Юрист - це людина, яка займається діяльністю, спрямованою на надання послуг у галузі права та юридичних наук. Юристом можна вважати людину, яка отримала вищу або середню юридичну освіту, практикуючу свою діяльність в області права, а також вчених і правознавців, які вивчають юриспруденцію.

 

Професійні можливості юриста поширюються на правоохоронні та судові органи, на органи, що надають юридичні послуги, а також на управлінські та господарські структури. Юрист може бути слідчим, прокурором, помічником прокурора, адвокатом, юрисконсультом, оперативним працівником внутрішніх справ, міліції, митних органів, податкових органів, суддею загальних судів і спеціалізованих. Також юрист може бути працівником служб безпеки, працівником адміністрацій областей, міст і районів, працівником управління в органах місцевого самоврядування. Часто юристи займаються викладацькою, науковою діяльністю або політикою.

 

Завдяки знанням, якими володіють люди, що практикують свою діяльність в області права, вони часто займаються різними видами бізнесу, можуть бути захисниками прав споживачів, авторських прав або охорони праці і т.д.

 

Успішна діяльність жодної великої організації не можлива без наявності в ній хоча б одного юриста, який стежить за дотриманням законних інтересів і прав свого роботодавця. Юрист також займається представництвом підприємства в судових та державних органах.

 

Можна зробити висновок, що робота юриста являє собою діяльність із застосуванням знань в галузях цивільного, адміністративного, трудового, підприємницького та комерційного законодавств. У своїй роботі він використовує знання у сфері ведення документації, адміністрування, етики ділового спілкування, організації праці та управління.


Нравится? Лайкни!




Просмотров: 3214 | Добавил: yurist-online | Теги: нотаріус, Юрист, адвокат, професія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
omForm">
avatar