Главная » 2014 » Октябрь » 01

електронний іспит арбітражних керуючихВпровадження даної системи тестування майбутніх арбітражних керуючих викреслює людський фактор при підрахуванні результатів та таким чином виключає корупцію - усе робить комп’ютер. Про це йдеться мова у заяві заступника міністра юстиції Ігоря Бондарчука.

Також було сказано про спрощення системи подання документів,яка передбачає самостійне подання документів претендентами безпосередньо до кваліфікаційної комісії.

Заступник Міністра також повідомив, що результати вже цього дня опубліковані у Інтернеті.

За словами чиновника, до кінця року заплановано ще 2 іспити. Кількість можливих учасників – 20-25 осіб.

Просмотров: 721 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

генеральна прокуратура україни завершила кримінальну справу відносно беркутівцівГенеральна прокуратура України завершила досудове розслідування стосовно кримінальної справи «беркутівців», яких підозрюють у масових вбивствах 20 лютого поточного року

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування стосовно командуючого ротою спецпризначенців «Беркута» та двох його підлеглих.

Усім учасникам процесу було надіслано повідомлення про завершення слідства та відкриття доступу до матеріалів справи,як того вимагає стаття 290 КПК України. Почати ознайомлення з матеріалами можна 10 вересня.

Даним розслідуванням було встановлено вчинен ... Читать дальше »

Просмотров: 733 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

порушено кримінальну справу відносно голови державного агенства водних ресурсівПрокуратурою Київщини відкрито кримінальну справу по факту здійснення порушення ст. 367 (ч.2) ККУ (службова недбалість) головою Держагенства водних ресурсів Василем Стащуком.

Слідчими органами було встановлено, що у 2011-2012 роках на проведення укріплення берегів Київського  водосховища в район села Нові Петрівці біля резиденції В.Ф. Януковича «Межигір’я» було безпідставно надано 24 млн. грн.. бюджетних коштів. Їх було витрачено, навіть попри те, що у той час їх потрібно було направити на відновні роботи з берегоукріплення Кременчуцього та Каневського вод ... Читать дальше »

Просмотров: 723 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

мінюст пропонує доозволити приватні судові експертизиМінюст пропонує надавати можливість приватним спеціалістам-експертам проводити судові експертизи. Таким чином планують розвантажити державні відповідні установи. Вже були напрацьовані потрібні для введення цього механізму зміни у законодавство про судово-експертну діяльність.

Про це 25 вересня 2014 року було повідомлено заступником міністра юстиції Геннадієм Пампухою під час «круглого столу» у Львові.

За словами заступника міністра, Кримський науково-дослідницький інститут судових експертиз був ліквідований у зв’язку з окупацією півострова Росією. Також нездійсненною сьогодні є робота такої ж ус ... Читать дальше »

Просмотров: 941 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

уряд ввів трудову повінність на час військового стану та мобілізаціїЧерез нинішню східну ситуацію, КМУ на засіданні змінив Порядок залучення працездатних осіб до суспільно-корисних робіт в умовах військового стану, що загрожує нині країні. Про це повідомляє Міністр соц. політики Л. Денісова.

За її словами, діючий Порядок затверджено у 2011 році. Проте сьогодні даний документ вимагає змін з урахування  сучасних викликів суспільства та необхідності негайної ліквідації наслідків збройного втручання.

Зокрема відтепер у Порядку було запроваджено новий термін «трудоповинність». Він означає залучення громадян до примусових робіт стосовно оборони, а ... Читать дальше »

Просмотров: 724 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

Верховний суд України прийняв рішення щодо повернення безпідставно отриманого майнаУкраїнський Верховний Суд на засіданні Судової палати щодо цивільних справ 12.09.2014 року розглянув справу під номером 6-122 ЦС/14 щодо спору про стягнення отриманих безпідставно коштів.

При даному розгляді цієї справи ВСУ зробив висновок, згідно з якого стаття 1212 ЦКУ має застосування лише в тому випадку, якщо безпідставне збільшення майна особи не може бути скасовано за рахунок інших спеціальних методів захисту.

В тому числі, у випадку виникнення такої ситуації договірний характер відносин виключає можливість застосування положень ч. 1 ст. №1212 ЦК України, в тому числі й про зобов’ ... Читать дальше »

Просмотров: 1043 | Добавил: yurist-online | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)