Главная » 2015 » Январь » 13 » Депутати ухвалили в першому читанні "право громадян на справедливий суд"
15:23
Депутати ухвалили в першому читанні "право громадян на справедливий суд"

розпочата судова реформаПрийнятим сьогодні за основу законопроектом під №1656 запропоновані правові засади для проведення довгоочікуваної судової реформи, спрямовану на реалізацію громадянами та юридичними особами конституційного права на справедливий суд.

Проектом закону запропоновано внести зміни до Закону про судоустрій та низки кодексів України: Господарського процесуального та Цивільного процесуального кодексів, адміністративного судочинства, кодексу про адміністративні правопорушення, кримінального процесуального кодексу, закону про судовий збір тощо.

Законопроект також пропонує розширити права громадян стосовно надання гарантій щодо рівності перед законом і судом, відкритості та гласності судового процесу, обов'язковості рішень суду, неупередженсті при розподілі судових справ.

Одним із нововведень є надання висновкам Верховного Суду України, щодо застосування норм права, обов'язковості для суб'єктів владних повноважень та судів. Це, на думку законодавців, повинно забезпечити однакове застосування норм законодавства.
 

 

 




Просмотров: 850 | Добавил: yurist-online | Теги: КУАП, України, ЦПК, кпк, зміни до кодексів, чесне праводсуддя, ГПК, реформа правосуддя | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar