Главная » 2015 » Март » 5 » Кабмін встановив порядок виплат компенсацій підприємствам, працівники яких були призвані на військову службу
12:26
Кабмін встановив порядок виплат компенсацій підприємствам, працівники яких були призвані на військову службу

встановлено компенсації за мобілізованих працівниківЗа повідомленням Міністра соціальної політики П. Розенка, Уряд на вчорашньому засіданні, прийняв Порядок виплати компенсації з Держбюджету підприємствам, установам, організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Відповідно цього Порядку виплату середньомісячного заробітку працівникам повинно здійснювати підприємство на якому вони працювали до призову на військову службу, а Мінсоцполітики буде компенсувати цим підприємствам.

Для здійснення виплат по компенсації середньої заробітної плати, підприємства мають надавати певні документи, перелік яких міститься у Постанові.

Крім того, Постановою встановлюється, що обчислення середнього заробітку має здійснюватися відповідно до затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. за № 100 Порядку обчислення середньої заробітної плати.

Раніше Міністерство оборони неодноразово інформувало,  що відповідно до ст. 119 КЗПП  України, за військовослужбовцями призваними під час мобілізації, на особливий період, які є  працівниками,  зберігаються і місце роботи, і посада, і виплачується середній заробіток. 




Просмотров: 1036 | Добавил: yurist-online | Теги: мобілізація, Мобілізовані, заробітна плата, військова служба, виплати, ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ, КЗпП, постанова | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar