Главная » 2015 » Июнь » 25 » Набрали сили нові Правила утилізації та знищення лікарських засобів
11:51
Набрали сили нові Правила утилізації та знищення лікарських засобів

затверджено порядок утилізації ліків19 червня 2015 року набув чинності наказ Мінздоров'я від 24.04.2015 р № 242, яким було затверджено Правила утилізації та знищення лікарських засобів.

Розроблення нових Правил відбувалось  відповідно до норм Законів "Про лікарські засоби" та "Про відходи".

Нові Правила є обов'язковими для тих суб'єктів, що здійснюють господарську діяльність, яка пов'язана з обігом лікарських засобів або займаються знешкодженням   або утилізацією відходів.

Згідно з новими Правилами лікарські засоби, які не придатні до подальшого використання, отримують статус "відходів" і  підлягають передачі для знешкодження або утилізації підприємствам, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Також передбачена можливість утилізації через постачальників, звісно, якщо це передбачено відповідними умовами в договорах.

Господарюючі суб’єкти, які мають прострочені або зіпсовані лікарські засоби, тобто такі, що не підлягають подальшому використанню, повинні подавати до  органів державного контролю за місцем провадження своєї  діяльності відомості про передачу цих лікарських засобів на утилізацію або знищення.

Підприємства, які займаються знищенням або утилізацією, яким були передані вказані лікарські засоби, повинні щоквартально направляти до державного органу, що видав їм ліцензію,  в паперовому та електронному вигляді інформацію про обсяги лікарських засобів, отриманих ними для утилізації або знешкодження.

В разі,  надходження лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, в якості благодійної або гуманітарної допомоги, порядок подальшої їх долі встановлюється Порядком вивезення за межі України або знищення неякісних та непридатних до споживання товарів (предметів) гуманітарної допомоги, затвердженим постановою КМУ від 28.04.2000 р № 728.




Просмотров: 982 | Добавил: yurist-online | Теги: правила, Порядок, знешкодження, лікарські засоби, утилізація | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar