Главная » 2015 » Июнь » 4 » Набрав сили закон про обмеження на демонстрацію фільмів та телепередач
23:08
Набрав сили закон про обмеження на демонстрацію фільмів та телепередач

набрав сили закон про заборону російських фільмів та серіалівЗ 4 червня почали діяти заборони на демонстрацію певних теле - і кінофільмів, а також телепередач, передбачені Законом № 159-VIII.

 

Зокрема, забороняється розповсюдження і демонстрація фільмів (передач та інших аудіовізуальних творів), що популяризують або пропагандують органи держав-агресорів та їх окремих дій, створюють позитивний образ працівників агресора або працівників органів держбезпеки Радянського Союзу, виправдовують чи визнають законною окупацію території України. Заборона  також стосується поширення і демонстрації будь-яких фільмів незалежно від країни виробництва, які були вироблено після 01.08.1991 р.

 

Для того, щоб фільм вважався таким, що популяризує або містить пропаганду органів агресора і т. д., якщо в ньому присутня хоча б одна з наступних ознак:

 

- позитивним героєм фільму (хоча б одним)  є співробітник (в тому числі колишній або позаштатний) органу агресора чи органів держбезпеки Радянського Союзу;

 

- сюжет стрічки прямо чи опосередковано є пов'язаним з діяльністю органів агресора, органів безпеки Радянського Союзу, ця діяльність представлена у стрічці як позитивна;

 

- сюжет фільму безпосередньо чи опосередковано заперечує або ставить під сумнів територіальну цілісність України, виправдовує або подає в позитивному світлі окупацію території України, акт агресії з боку іншої держави, розв'язування війни, пропагує винятковість, перевагу або неповноцінність особи за ознаками її релігійних переконань, приналежності до певної національності, раси, статі  чи соціального походження та майнового стану.

 

Також забороняється демонстрація фільмів, які вироблені фізичними або юридичними особами агресора після 01.01.2014 р.

 

Рішення про віднесення конкретного фільму до заборонених буде приймати Держкіно.

 

Порушення заборони буде каратися штрафом у розмірі від 10-ти до 50-ти розмірів мінімальної зарплати станом на перше січня поточного року.

 

Варто зазначити, що може бути заборонений і фільм, одним з учасників (акторів, режисерів і т. д.) є фізична особа, включене в перелік осіб, які створюють небезпеку для  національної безпеки.




Просмотров: 849 | Добавил: yurist-online | Теги: фільм, закон, агресор, заборона, Росія, серіал | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar