Главная » 2015 » Июнь » 5 » Набув чинності Порядок переведення дачних та садових будинків в житлові будинки
09:43
Набув чинності Порядок переведення дачних та садових будинків в житлові будинки

порядок переведення дачних будинків у жиліСьогодні набув чинності Порядок переведення дачних та садових будинків, які відповідають ДБН, в житлові будинки. Порядок передбачає, що такий переклад повинен здійснюватися органами місцевого самоврядування, з якими конкретний будинок пов'язаний адміністративно або територіально на безоплатній основі. Для переведення власник будинку повинен разом з відповідною заявою подати до виконавчого органу місцевої влади засвідчену копію правовстановлюючого документа на будинок, письмову згоду співвласників (при їх наявності) на переклад, а також звіт технічного огляду з висновком про відповідність будинку ДБН. Технічний огляд будинку повинен проводитися господарюючим суб'єктом без застосування обладнання для визначення характеристик конструкцій та виконання вишукувальних робіт на підставі укладеного договору.  У такого суб’єкта повинен працювати як мінімум один  відповідальний виконавць окремих видів робіт, пов'язаних із створенням об'єктів архітектури.

На ухвалення рішення за підсумками розгляду поданих документів в уповноваженого органу є місяць. Власник може отримати відмову лише у випадках, коли було подано неповний пакет документів або вони містять недостовірні відомості, або якщо за результатами технічного огляду було встановлено невідповідність будинку ДБН. Протягом 3-х днів з моменту прийняття рішення місцева рада має видати або надіслати власнику рішення про переведення будинку із зазначенням його адреси (або рішення про відмову в переводі разом з поданими документами) рекомендованим листом з описом . У разі отримання відмови власник може подати документи повторно після усунення причин незгоди місцевої ради з переведенням. Рішення є підставою для внесення відповідних змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухомість.




Просмотров: 940 | Добавил: yurist-online | Теги: садовий будинок, переведення, дача, Кабмін, Порядок, житловий, КМУ, постанова | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar