Главная » 2015 » Июнь » 4 » Підписано закон про дострокове зняття депозитів
18:57
Підписано закон про дострокове зняття депозитів

президент підписав закон про мораторій на дострокове зняття депозитів3-го червня Президент Порошенко підписав Закон, яким вносяться зміни до законодавчих актів щодо повернення депозитних вкладів, внесених на певний строк. Цей закон був прийнятий ВР 14.05.2015 року.

 

Законом № 424-VIII вносяться зміни до відповідних статей Цивільного кодексу України, які регулюють договірні відносини у сфері укладання депозитних договорів, статей ЗУ «Про цінні папери та фондовий ринок», які регулюють виплати по ощадним (депозитним) сертифікатам. 


Відтепер, відповідно до Закону клієнти банків матимуть право отримати депозити та відсотки по ним тільки по закінченню строку дії договору. Проте, дострокове повернення строкового вкладу є можливим, але тільки на умовах, передбачених у депозитному договорі.


Закон також передбачає, що по закінченню строку депозитного договору, при відсутності вимог клієнта про повернення депозиту, такий договір є продовженим на умовах, передбачених вкладом на вимогу. Тобто клієнт зможе його забрати в банку будь-який момент. 


Закон було прийнято з метою стабілізації роботи банківської системи України та для створення ресурсної бази її діяльності.




Просмотров: 856 | Добавил: yurist-online | Теги: Строк, Повернення, ЦКУ, закон, вклад, банк, депозит, мораторій | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar