Главная » 2015 » Январь » 17 » Сьогодні набрав сили Закон про податковий компроміс
13:42
Сьогодні набрав сили Закон про податковий компроміс

закон про податковий компромісЗ 17.01.2015 року почав діяти Закон України про, так званий, податковий компроміс. 

Цей Закон дозволяє не сплачувати прихований податок на прибуток і ПДВ платникам податків, які були вимушені брати учать у тіньових податкових схемах за попередньої влади. 
Законодавець передбачив можливість погасити 5% від прихованих зобов’язань зі сплати цих податків, для того, щоб решта 95% вважались погашеними.

Для цього, протягом 90 днів, починаючи з 17 січня 2015 року, платнику податків потрібно подати уточнюючий розрахунок із відповідних податків і опис операцій, по яким проводиться уточнення.

Податкові органи протягом 10-ти днів, з моменту отримання розрахунку, мають право провести перевірку (якщо за вказаний у коригуванні термін така перевірка не проводилась),  якщо рішення про перевірку протягом 10 днів не прийнято, то податкові зобов’язання вважаються узгодженими, а у платника податків є 10 днів на їх сплату.

Треба зауважити, що податковий компроміс застосовується лише по тим операціям, обов’язок сплати податків по яким виник до 1 квітня 2014 року.




Просмотров: 1153 | Добавил: yurist-online | Теги: Податковий кодекс України, податковий компроміс, ПДВ, податок на прибуток, зміни | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar