Главная » 2015 » Август » 6 » Зміни щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій
17:07
Зміни щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій

Відповідно до змін до законодавства, починаючи з 1-го липня цього року РРО повинні були почати використовувати ФОП - платники ЄП на третій групі, а з 01.01.2016 року також платники другої групи.

Як виняток від РРО були звільнені тільки ті ФОП-єдинники, які провадять власну діяльність на ринку та / або дрібнороздрібну пересувну торгівлю, а також платники 1-ї групи.

У свою чергу повальне впровадження РРО згубно для малого бізнесу, оскільки досить затратно. 

Депутати виправили власну помилку та прийняли Закон Про внесення змін до ПКУ та інших законів України щодо застосування РРО № 569-VIII від 01.07.2015 р. (далі - Закон № 569) (законопроект від 28.11.2014 р № 1088), що дозволяє уникнути використання РРО більшості єдинників.

Зокрема, Закон № 569 звільняє від використання  реєстраторів РО ФОП - платників ЄП 2-ї та 3-ї груп, у яких обсяг доходу протягом календарного року (з 1 січня по 31 грудня) не перевищує одного мільйона грн.

Як саме застосовувати це правило, має встановити Кабмін. Поки ясно лише те, що єдинники, які перевищили або перевищать в 2015 році зазначений обсяг., повинні будуть застосовувати РРО всі наступні періоди, незалежно від обсягу доходу в майбутньому. Можливо, щоб «звільнитися» від РРО, доведеться перейти на загальну систему, а потім знову повернутися на єдиний податок.


Нравится? Лайкни!




Просмотров: 1053 | Добавил: yurist-online | Теги: Податковий кодекс, ПКУ, закон, РРО, зміни, група, розрахункові операції, реєстратор, Єдиний податок | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
omForm">
avatar