Главная » 2015 » Май » 6 » Кабмін дозволив переводити дачні будинки у жилі
14:44
Кабмін дозволив переводити дачні будинки у жилі

переведення дачних будинків у житловіКабінет Міністрів на своєму засіданні 29 квітня 2015 року, прийняв постанову, запропоновану Міністерством регіонального розвитку, якою затверджується порядок переведення дачних і садових будинків у жилі будинки. Зазначені нововведення стосуються лише тих  будинків, що відповідають державним будівельним нормам.

Згідно з цим порядком переведення тих дачних і садових будинків, які відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки здійснюватиметься органами місцевого самоврядуванн, із якими відповідні дачні поселення та садівничі товариства зв’язані адміністративно або територіально на безоплатній основі.

Для переведення дачних або садових будинків у жилі будинки їхні власники повінні подати до виконавчого органу своєї ради, а у разі відсутності у сільській раді виконавчого органу – сільському голові декілька документів: заяву за встановленою формою, копію документу про право власності на дачний чи садовий будинок, згоду співвласників на переведення будинку у жилий у письмовій формі та висновок про проведення технічного огляду будинку, який повинен містити висновок про відповідність зазначеного будинку державним будівельним нормам.

Місцевою радою протягом одного місяця з дня  надходження поданої заяви та доданих до неї документів приймається рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок або про відмову у переведенні.

У 3-денний строк власникові повідомляється про прийняте рішення по переведенню дачного чи садового будинку у жилий будинок.

Відповідно до четвертого пункту  цього Порядку у разі відмови у переведені дачного або садового будинку у жилий будинок власник не позбавляється  права подати документи до того ж самого органу влади повторно .




Просмотров: 1182 | Добавил: yurist-online | Теги: переведення, садовий будинок, Кабмін, дача, Порядок, житловий, заява, документи, постанова | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar