Главная » 2015 » Май » 05

міністерство освіти скасувало обов’язкові відпрацюванняУ листі Міносвіти від 28.04.2015 за № 1/9-216  було зроблено нагадування про нещодавне скасування обов'язкового відпрацювання випускниками ВНЗ або відшкодування ними вартості навчання. Зазанченні нововведення не стосуються випускників, які навчались за спеціальностями медичного профілю. Мова йде про зміни, які були внесені до Порядку працевлаштування випускниківВНЗ, підготовка яких здійснювалась за держзамовленням.

У листі зазначено, що таким чином була скасована будь примусовість  відпрацівання випускниками ВНЗ вартості навчання на держбюджеті,  відтепер випускники можуть вільно обирати ... Читать дальше »

Просмотров: 1082 | Добавил: yurist-online | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

нові правила фінансового моніторингаЗ 5 травня 2015 року санкції за порушення законодавства про фінансовий моніторинг накладаються за новими правилами, затвердженими наказом Мінфіну № 366 від 27.03.2015.

Прийняття цього документа обумовлено набранням чинності  Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення».

Серед найважливіших змін:

1) скорочення переліку суб'єктів первинного нагляду, на яких поширюється цей порядок. Серед них згадані тільки особи, які надають послуги з посередництва при операціях ... Читать дальше »

Просмотров: 958 | Добавил: yurist-online | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)

фонд держмайна змінив порядок управління державним майномФонд держмайна видав наказ № 547 "Про внесення змін до Порядку надання орендарю згоди орендодавця державного майна на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого державного майна".

Наказом врегульовані відносини, що виникають з приводу здійснення невід'ємних поліпшень орендованого державного майна в разі відсутності органу, який уповноважений здійснювати управління держмайном.

Зокрема, інформацію про необхідність здійснення невід'ємних поліпшень приміщень, частин будівель і споруд, що знаходяться в оренді, у разі відсутності органу, що уповноважений управляти відповідним державн ... Читать дальше »

Просмотров: 857 | Добавил: yurist-online | Дата: 05.05.2015 | Комментарии (0)