Главная » 2015 » Май » 5 » Міносвіти нагадало, що випускники ВНЗ можуть вільно обирати місце роботи
23:04
Міносвіти нагадало, що випускники ВНЗ можуть вільно обирати місце роботи

міністерство освіти скасувало обов’язкові відпрацюванняУ листі Міносвіти від 28.04.2015 за № 1/9-216  було зроблено нагадування про нещодавне скасування обов'язкового відпрацювання випускниками ВНЗ або відшкодування ними вартості навчання. Зазанченні нововведення не стосуються випускників, які навчались за спеціальностями медичного профілю. Мова йде про зміни, які були внесені до Порядку працевлаштування випускниківВНЗ, підготовка яких здійснювалась за держзамовленням.

У листі зазначено, що таким чином була скасована будь примусовість  відпрацівання випускниками ВНЗ вартості навчання на держбюджеті,  відтепер випускники можуть вільно обирати місце роботи, будь-то на підприємстві, або організації чи установі, незалежно від  форми власності. Також скасована обов'язковість підписання 3-сторонніх договорів, видача випускникам направлень на влаштування на роботу та довідок про самостійне працевлаштування. Не зважаючи на це,  структурні підрозділи ВНЗ, які сприяють випускникам у працевлаштуванні, продовжують функціонувати.  Для цього вони повинні продовжувати тісно співробітничати з Державною службою зайнятості та з роботодавцями.




Просмотров: 1084 | Добавил: yurist-online | Теги: Робота, Міністерство освіти, скасування, відпрацювання, випускник .ВНЗ, договір | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar