Главная » 2015 » Май » 6 » Кабмін оновив перелік населенних пунктів АТО
18:07
Кабмін оновив перелік населенних пунктів АТО

перелік міст атоРозпорядженням Кабінету Міністрів від 5.05.2015 р. № 428-р внесено зміни до розпорядження від 07.11.2014 № 1085-р, яким був затверджений перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Відповідно до   змін, до переліку населених пунктів, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють свої повноваження відносяться:.у Донецькій області -  міста обласного значення Донецьк, Горлівка, Дебальцеве (крім Світлодарська та смт Миронівський), Докучаєвськ, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ, Ясинувата, Амвросіївський, Старобешівський, Шахтарський райони, а також частково Артемівський, Волноваський, Мар'їнський, Новоазовський, Тельманівський і Ясинуватський райони; в Луганській області - міста обласного значення Алчевськ, Антрацит, Брянка,  Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Луганськ, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов, Антрацитівський, Краснодонський, Лутугинський, Перевальський, Свердловський і Слов'яносербський райони.

Також затверджено Перелік населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Дані населені пункти розміщені в Донецькій області  це міста обласного значення Авдіївка та Дзержинськ, населені пункти Ломакін, Миронівський, Світлодарськ, Сартана, Талаківка,  ряд населених пунктів в Артемівському, Волноваському, Мар'їнському та Ясинуватському районах.

Нагадаємо, що раніше Кабмін вирішив надати населеним пунктам, які знаходяться в прифронтовій смузі, новий статус - «населених пунктів на лінії зіткнення». Таке рішення має вирішити проблему фінансування цих населених пунктів з боку Держказначейства. Також уряд розширив перелік категорій громадян, які мають право на щомісячну адресну соціальну допомогу у зв'язку з бойовими діями на сході України. Крім осіб, які переміщаються з тимчасово окупованій території України і районів проведення АТО, таку допомогу зможуть отримувати також громадяни, що виїжджають з населених пунктів лінії зіткнення.




Просмотров: 1263 | Добавил: yurist-online | Теги: населений пункт, міста, антитерористична операія, розпорядження, перелік, ато, КМУ | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar