Главная » 2015 » Май » 12 » Набрали сили зміни про охорону тваринного світу
17:35
Набрали сили зміни про охорону тваринного світу

охорона навколишнього світу9 травня набув чинності Закон № 322-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», прийнятий парламентом 9 квітня.

До статті 85-1 Кодексу про адмінправопорушення відповідно до цього Закону були внесені зміни, згідно з якими за виготовлення,  збут та зберігання заборонених знарядь добування об'єктів тваринного або рослинного світу встановлюється штраф у розмірі від 159 до 357 грн. із конфіскацією цих знарядь або матеріалів чи засобів для їх виготовлення.  Цей закон також торкнувся і реклами або поширення заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу. За порушення заборони їх рекламувати передбачається  штраф  від 850 до 1700 гривень на громадян і від 1700 до 4250 гривень -  на посадових осіб рекламодавця. До заборонених знарядь Законом додатково віднесено електрогон, петлі, сміливо, самостріли.

Також збільшено розміри штрафів в разі порушень порядку купівлі-продажу об'єктів тваринного чи рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах (ст. 88-1). Встановлено, що таке порушення тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією (або без неї) об'єктів тваринного або рослинного світу.  Якщо  ті самі ж дії, було вчинено щодо об'єктів, що знаходяться в межах природно-заповідних фондів, занесених до Червоної книги України, або підпадають під охорону міжнародних договорів , то сума штрафу становитиме  від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу. 

Від 51 до 850 гривень штрафу передбачається за порушення правил утримання диких тварин у неволі, з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу або  без неї. Складати протокол про адмінпорушення, передбачених цими статтями, а також ст. 91 КУАП, надано громадським інспекторам з охорони навколишнього середовища.




Просмотров: 914 | Добавил: yurist-online | Теги: рослинний світ, кодекс, тваринний світ, конфіскація, Червона книга, штраф, правопорушеня, КУАП | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar