Главная » 2015 » Май » 12 » Порядок відкриття та закриття рахунків спрощено
15:41
Порядок відкриття та закриття рахунків спрощено

змінено порядок відкриття рахунківПрезидентом було підписано Закон України від 21.04.2015 р. № 344-VIII, згідно з яким спрощено процедуру обміну інформацією між банком та органом ДФСУ. Так, в п. 69.1 ПКУ додана ще одна можливість отримання інформації про постановку платника податків на облік в органах ДФСУ - банк самостійно може отримати таку інформацію з Держреєстру. Однак для цього ще потрібно буде внести зміни в підзаконні нормативні акти відповідно до  п. 2 розділу ІІ зазначеного Закону - у двомісячний строк. А поки такі зміни не будуть внесені, нові правила працювати не будуть.

Скорочено також термін, протягом якого банк зобов'язаний відправити повідомлення про відкриття або закриття рахунку. Раніше це робилося не пізніше наступного робочого дня від дня відкриття або закриття рахунка, а тепер банк зобов'язаний відправити повідомлення безпосередньо в день відкриття або закриття рахунку (зміни до п. 69.2 ПКУ).

Крім того, документ встановлює принцип «мовчазної згоди»: якщо орган ДФСУ не відправив повідомлення про відмову у взятті рахунку на облік, то такий банківський рахунок вважається прийнятим на облік - на дату отримання банком повідомлення (квитанції) про прийняття органом ДФСУ повідомлення банку про відкриття рахунку. Разом з цим, строк для відповіді ДФСУ (як позитивного, так і негативного) залишився таким самим - не пізніше наступного робочого дня.

Закон набире чинності наступного дня після опублікування.




Просмотров: 1008 | Добавил: yurist-online | Теги: ДФС, Закриття, Податковий кодекс, відкриття, Строки, рахунок | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar