Главная » 2015 » Май » 6 » Президент змінив положення про помилування
10:14
Президент змінив положення про помилування

президент підписав указ про помилуванняУказом Президента № 223/2015 від 21.04.2015 р. було затверджено Положення про порядок здійснення помилування, що замінило попередню редакцію.

Серед іншого, у новій редакції Положення важливо відзначити зміну класифікації видів помилування. Тепер помилування може здійснюватися у формі заміни довічного строку на позбавлення волі на конкретний строк, але не менше ніж двадцять п'ять років. або повного або часткового звільнення від основного та додаткового покарань. Попередня редакція Положення, крім зазначених видів помилування, передбачала також заміну покарання або невідбутої його частини більш м'яким покаранням. Крім того, тепер в Положенні є окрема обмовка про корупційні злочини - засуджені за ці діяння особи можуть бути звільнені від покарання в порядку помилування тільки після відбуття ними строку, встановленого частиною третьою ст. 81 КК. Також Положення доповнено критеріями формування складу Комісії при Президентові України з питань помилування: до неї повинні призначатися кваліфіковані юристи, політики,  громадські діячі та представники творчої інтелігенції.




Просмотров: 1391 | Добавил: yurist-online | Теги: кримынальний кодекс, указ, помилування, покарання, положення, Президент | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar