Главная » 2015 » Май » 8 » В Україні з’являться приватні виконавці рішень суду
16:41
В Україні з’являться приватні виконавці рішень суду

реформа державної виконавчої службиРада з судової реформи при Президентові підтримала ініціативу Мінюсту щодо проведення реформи у системі органів виконання судових рішень

У ході засідання ради її члени  схвалили ряд законопроектів, які були розроблені за участі Мін'юсту. Зокрема пропонуєтся прийняти закон «Про державну виконавчу службу та приватних виконавців» та новий закон «Про виконавче провадження». Крім того планується внести зміни до Бюджетного кодексу у зв'язку з удосконаленням процедури примусового виконання рішень судів та інших органів.

На прес-конференції заступник міністра зазначив, що прийняття цих законів  започаткує впровадження, так званої, "змішаної системи" примусового виконання судових рішень. Таким чином, в Україні скоро можуть з’явитися крім  державних ще й  приватні виконавцями.  
Також пропонується провести реформу самої процедури примусового виконання рішень  судів та інших органів, а завдяки введення нової електронної системи ведення виконавчого провадження і автоматизувати сам  процес виконання судових рішень. 
Крім того, проекти передбачається створити відкритий реєстр боржників, який дозволитьбудь-кому  оперативно перевіряти платоспроможність своїх контрагентів і запобігати відчуженню майна боржниками.

Також проекти встановлюють чіткі і мінімально короткі теміни прийняття рішень і здійснення  виконавчих дій виконавцями, усувають всі формальні підстави для здійснення відмови у прийнятті до виконання виконавчих документів і створюють умови для примусової реалізації земельних ділянок боржників у виконавчому провадженні.

У той же час, будуть ліквідовані дискреційні повноваження виконавців і посилено відповідальність боржника.




Просмотров: 996 | Добавил: yurist-online | Теги: частная исполнительная служба, Постанови, виконавці, рішення, исполнители, приватна виконавча служба | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar