Главная » 2015 » Май » 13 » Верховна Рада 12 травня прийняла новий Закон про правовий режим воєнного стану.
09:38
Верховна Рада 12 травня прийняла новий Закон про правовий режим воєнного стану.

прийнято новий закон про воєнний станВерховна Рада 12 травня прийняла новий Закон про правовий режим воєнного стану.

При підготовці законопроекту до 2-го читання було подано 88 поправок, 32 з них Комітетом враховані повністю, 7 редакційно. Важливо відзначити, що з проекту була виключена норма про обов'язкове вилучення всієї зброї у населення в разі введення воєнного стану. Також доопрацьовані положення про повноваження військово-цивільних адміністрацій, безперервній роботі парламенту і т.д.

Нова редакція Закону збільшує перелік і деталізує зміст заходів воєнного стану. Новим законом при введенні ВС передбачається:

- можливість встановлення особливого режиму в галузі виробництва та реалізації лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини або сильнодіючі речовини;

- можливість введення додаткових заходів щодо захисту державної таємниці;

-  заборона або обмеження  вибору місця проживання та/або перебування на тих територіях, де введено ВС;

- примусове поселення (інтернування) громадян іноземних держав, яких загрожують нападом і здійснюють агресію проти України.

Також законопроектом передбачається ввести додаткові гарантії діяльності Президента, Верховної Ради, більш чітке врегулювання порядку запровадження та скасування ВС, унормування порядку діяльності та повноважень військового командування  й органів держвлади.

Передбачається і більш чітка регламентація повноважень створених відповідно до закону  військових адміністрацій.

Згідно з законом, в Україні або в її окремих  територіях, де введено ВС, військове командування разом з військовими адміністраціями  можуть вводити та здійснювати заходи правового режиму воєнного стану  в межах часових обмежень, встановлених  в Указі Президента про запровадження ВС .

Як пояснили парламентарі, діючий Закон України № 1647-III про воєнний стан є застарілим і неактуальним. Новий Закон враховує «досвід» України у веденні військових дій.




Просмотров: 949 | Добавил: yurist-online | Теги: законопроект, військовий стан, военное положение, Верховна Рада, dj'yybq cnfy | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar