Главная » 2015 » Май » 21 » Введено заборону комуністичної та нацистської пропаганди
14:12
Введено заборону комуністичної та нацистської пропаганди

заборона комунізму та нацизмуЗ 21 травня в Україні діє заборона на пропаганду комуністичного і націонал-соціалістичного режимів, а також на використання їх символіки.

Згідно набувшим чинності Законом № 317-VIII забороняється публічне заперечення злочинного характеру згаданих режимів, а також поширення інформації, спрямованої на виправдання:

1) діяльність радянських органів безпеки;

2) встановлення радянської влади на території України або окремих її частин;

3) переслідування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті.

Крім того, заборонено виготовлення, розповсюдження, публічне використання продукції, що містить символіку тоталітарних режимів (за винятком випадків, передбачених законом, за умови що такі дії не ведуть до пропаганди тоталітарних режимів). До тоталітарної символіки віднесені державні символи СРСР, республік СРСР, ряду держав Варшавського договору, комуністичної партії, а також зображення, згадки в позитивному контексті і цитати діячів комуністичного режиму (починаючи від секретаря райкому і вище), співробітників радянських органів безпеки.

Юридичним особам, у назві яких присутня тоталітарна символіка, необхідно протягом місяця внести відповідні зміни в установчі документи і провести реєстрацію цих змін. У той же термін зміни в назві та редакційній політиці потрібно буде провести і ЗМІ. А ось в знаки для товарів і послуг, в яких містяться заборонені елементи, зміни можна буде внести протягом 6 місяців з моменту вступу Закону в силу.

У разі недотримання цих строків до порушників можуть бути застосовані досить суворі санкції. Юридичні особи, чиї назви не відповідають новим правилам, будуть зніматися з реєстрації. ЗМІ також можуть втратити реєстрацію і позбутися можливості працювати. Фізичним особам пропаганда тоталітарних режимів загрожуватиме кримінальною відповідальністю.




Просмотров: 846 | Добавил: yurist-online | Теги: Злочин, нацизм, заборона, закон, фашизм, тоталітаризм, комунізм | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar