Главная » 2015 » Май » 21 » Змінено правила служби у військовому резерві
14:26
Змінено правила служби у військовому резерві

військовий резвервВідповідно до Указу Президента від 18.05.2015 р. за № 274/2015 до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві ЗСУ внесено зміни, щодо  встановлення особливостей проходження служби у військовому резерві під час особливого періоду.

Згідно введенних змін в особливий період,  військовослужбовці, що  звільняються зі строкової військової служби або військової служби за призовом під час  мобілізації, в обов'язковому порядку зараховуються у військовий оперативний резерв 1-ї черги.

Згідно з новими нормами особи, звільнені в особливий період зі строкової служби або зі служби за призовом в рамках мобілізації, автоматично будуть зараховуватися у військовий оперативний резерв 1-ї черги (без укладення контракту). На весь час перебування в резерві вони несуть обов'язок щодо явки у військові частини за повісткою протягом 48 годин.

Термін перебування у військовому оперативному резерві 1-ї черги визначається до завершення особливого становища. При цьому звільнення з резерву достроково неможливо. Після завершення особливого періоду резервісти звільняються від служби, але можуть бути на добровільній підставі зараховано до резерву на загальних підставах.




Просмотров: 1007 | Добавил: yurist-online | Теги: мобілізація, положення, військовий резерв, стркова служба, призов, ато, особливий період | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
omForm">
avatar